Visie

Het LAC is een onafhankelijke stichting, met als doelstelling bedrijven te ondersteunen met vraagstukken aangaande geautomatiseerde lasprocessen en laserlassen. We helpen bij de zoektocht naar de productieprocessen die het beste bij onze klanten passen. Daarbij focussen we op de verbinding tussen mens & techniek, tussen de werkvloer en zaken doen, tussen bedrijfsleider en medewerker op de werkvloer.

Een integrale procesintegratie staat bij ons centraal. Dat betekent voor ons dat bijvoorbeeld een lasrobot alleen een geschikte investering is als het hele bedrijf daar klaar voor is.

Wij zijn uw partner in de ontwikkeling van uw bedrijf. Onze gereedschappen zijn onze kennis, inzichten en ervaring. Daarmee maken we u tevreden.

Ons werk

Als u onze site doorleest zal het u opvallen dat de verschillende onderwerpen vaak in elkaar overlopen. Bijvoorbeeld ‘Advies en Cursussen’ en ‘Lasautomatisering en Robotlassen’ zijn vaak moeilijk van elkaar te scheiden.
Het LAC levert maatwerk. Op onze website benoemen we verschillende afgekaderde mogelijkheden; in de praktijk vormen wij onze werkzaamheden naar de behoefte van de klant.

Integrale samenwerking NIL – LAC

Het LAC werkt op verschillende manieren samen met het NIL: het Nederlands Instituut voor Lastechniek. Zowel het LAC als het NIL hebben als missie de Nederlandse industrie van kennis te voorzien en te helpen deze toe te passen. Dankzij deze samenwerking beschikt het NIL over een gerobotiseerd applicatiecentrum. Aan de andere kant kan het LAC gebruik maken van kennis aangaande MIG/MAG, TIG en aanverwante lasprocessen. Op deze manier is een waardevolle samenwerking tot stand gekomen die een unieke meerwaarde vertegenwoordigd voor de Nederlandse industrie.

 Ons team

Het team van het LAC bestaat uit de volgende personen:

Ard Hofmeijer

Ard Hofmeijer

Directeur

Ard Hofmeijer heeft als oprichter van Flexweld uitgebreide ervaring opgedaan met laserlassen en is jarenlang bestuurslid van het Nederlands Instituut voor Lastechniek geweest. Sinds maart 2014 is hij actief als operationeel manager en directeur bij het LAC waar hij zijn uitgebreide kennis op het gebied van Laserlassen en Robotisering in kan zetten.

Telefoon: 053 – 489 20 72
Email: hofmeijer@lac.nl

Jeroen Wevers

Jeroen Wevers

Projectleider

Jeroen Wevers heeft ruime ervaring op het gebied van innovatie, zowel op gebied van product- als procesinnovatie, maar daarnaast ook met veranderingstrajecten in organisaties. Jeroen zal als projectleider vorm gaan geven aan diverse onderwerpen die spelen bij onze opdrachtgevers.

Telefoon: 053 – 489 20 72
Email: wevers@lac.nl

Jaap Michorius

Jaap Michorius

Engineer

Jaap Michorius is in 2014 afgestudeerd  als werktuigbouwkundige aan Saxion Hogescholen te Enschede en heeft tijdens zijn afstuderen onderzoek gedaan naar het laserlassen van composietmaterialen. Vanuit dit onderzoek is hij sinds zijn afstuderen bij het  LAC in dienst gekomen.

Telefoon: 053 – 489 20 72
Email: michorius@lac.nl

Sander Oude Vrielink

Sander Oude Vrielink

Engineer

Sander Oude Vrielink is in 2014 afgestuurd als werktuigbouwkundige aan het Saxion in Enschede.Tijdens zijn afstuderen heeft hij onderzoek gedaan naar het opbouwen, ombouwen en beladen van verspaningsmachinesmet een pick-and-place robot. Na zijn afstuderen heeft hij ervaring opgedaan met het offline programmeren van lasrobotsen daarbij ook zijn IWT opleiding behaald. In mei 2016 is Sander het LAC team komen versterken op gebied van automatisering.

Telefoon: 053 – 489 20 72
Email: oudevrielink@lac.nl

Jarno Messing

Jarno Messing

Engineer

Jarno Messing is in 2016 afgestuurd van zijn werktuigbouwkundige opleiding van het Saxion te Enschede.

In zijn afstudeer onderzoek heeft hij zich bezig gehouden met het robotiseren van een “hand” MAG-oplas proces van een slijtvaste laag met een verbeterde kwaliteit als doel.

Vervolgens is hij vanuit dit onderzoek werkzaam geworden voor LAC.

Telefoon: 053 – 489 20 72
Email: messing@lac.nl

Robin Oude Vrielink

Robin Oude Vrielink

ICT-er/Programmeur

Robin Oude Vrielink is in 2017 afgestudeerd van de studie Bedrijfseconomie aan Saxion Hogeschool Enschede. Tijdens zijn afstuderen heeft hij onderzoek gedaan naar het optimaliseren van het inkoopproces en het integreren van een systeem om de inkoopgegevens te analyseren. Door tijdens de minor fase zelf een minor samen te stellen, heeft hij ervaring opgedaan in programmeren van zowel on premis software als webapplicaties.

Na zijn afstuderen is hij in dienst getreden bij LAC.

Telefoon: 053-4892072
Email: robin.oudevrielink@lac.nl

 

Bestuur

De volgende mensen zitten in het bestuur van het LAC:

Naam Functie Andere functies
Fried Kaanen Voorzitter Voorzitter Koninklijke Metaalunie | Koninklijke Metaalunie
Rard Metz Secretaris Regiosecretaris District Oost | Koninklijke Metaalunie
Gert-Willem Römer Bestuurslid Associate Professor vakgroep Werktuigbouwkundige Automatisering | Universiteit Twente
Piet Mosterd Bestuurslid Directeur | AWL-Techniek

 

Verzendadres

LAC
Drienerlolaan 5 (Horstring Z124)
7522 NB Enschede

Bezoekadres

Ons kantoor bevindt zich op kamer Z124 van gebouw ‘Horstring’ op het campusterrein van de Universiteit Twente. Een plattegrond van het terrein van de Universiteit Twente, kunt u hier downloaden in PDF formaat. Parkeren kan het best op parkeerplaats P2, dan verder lopen naar de Horst toren (gebouw nummer 20 op de plattegrond).

Telefoon/e-mail

T: 053-4892072
info@lac.nl

 

Financiële administratie

LAC T: 053 – 489 20 72 A: Drienerlolaan 5 (HR Z124) 7522 NB Enschede T.a.v. Financiële administratie

Bank

IBAN: NL31 ABNA  0246 7825 52 T.a.v. LAC, Enschede BIC: ABNANL2A

Overige informatie

BTW-nummer: NL.8130.73.509.B01 KvK nummer: 30191663