Cursus (las)robot programmeur

Cursus (las)robot programmeur.

Om het maximale uit een (las)robotinstallatie te halen is het voor zowel robotprogrammeurs als voor de bedrijven die met robots werken belangrijk om (robot) merkonafhankelijk en met hoge kwaliteit op te leiden. Het LAC biedt deze mogelijkheid nu, want vanaf november 2019 kan de cursus(las)robot programmeur bij het LAC gevolgd worden.

Maatwerk:

Een sterk punt van deze cursus is dat de inhoud van de cursus door een keuze uit modules wordt samengesteld. De nadruk van de cursus ligt in Digital Twin technologie waarbij de cursist leert omgaan met CAD/CAM software. De (las)robot wordt hierbij geprogrammeerd vanaf een computer en niet meer met behulp van een teachbox aan de robot zelf.

Cursusomschrijving:

De beschikbare lesstof waaruit de cursus samengesteld kan worden omvat 7 modulen en kent zowel theoretische kennis als praktische programmeer opdrachten waarbij  gebruik wordt gemaakt van off-line programmeer software, lasmallen en een lasrobot. Omdat de theoretische lesstof via een on-line platvorm bereikbaar is kan de cursist niet alleen thuis gericht leren maar kan er ook via hetzelfde platvorm buiten de lessen om, eenvoudig contact gehouden worden met de docent.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor onder andere: productiemedewerkers, werkvoorbereiders en engineers die zich willen ontwikkelen in het programmeren van (las)robots.

Instroom advies:

    Een MBO niveau 3 opleiding in een technische richting.

    Kennis van (MAG) lastechniek is gewenst.

    Kennis van 3d CAD software en kunnen omgaan met een computer.

Duur van de cursus:

De cursus betreft een maatwerk traject. De hoeveelheid gekozen modules die tijdens de cursus gevolgd gaan worden bepalen de duur van de cursus.  

Wanneer:

De startdatums zijn in overleg en afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers (minimaal 3 personen).

Eindtoets:

De cursus wordt afgesloten met een theorie- en praktijk toets. Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat van voltooiing van LAC.

Locatie:

De locatie waar de cursus wordt verzorgd is het Fieldlab Smart Welding Factory in Hengelo.

Meer informatie:

Wilt u meer informatie over het samenstellen van de cursus en op basis daarvan een offerte? U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl.