Eind vorige week heeft de jury 247-Tailorsteel, AWL-Techniek en Intermeco genomineerd voor de laserinnovatieprijs 2013 die tijdens het aanstaande Industrial LaserEvent wordt uitgereikt. De drie nominees geven elk een presentatie waarna de jury de winnaar aanwijst. De genomineerde bedrijven zullen aan de bezoekers van het event enthousiast uitleggen waarom zij lasertechniek het meest inventief inzetten, ook in deze economisch zware tijden.

Tijdens het Industrial LaserEvent 2013, dat dinsdag 16 april aanstaande in Enschede wordt georganiseerd, zal de laserinnovatieprijs 2013 worden uitgereikt aan dat bedrijf dat lasertechniek het meest succesvol inzet. Er zijn 12 bedrijven voorgedragen voor deze prijs. De jury, bestaande uit Kees Eijkel (directeur Kennispark Twente), Bert Huis in ’t Veld en Johan Meijer (beide hoogleraar UT), Benno Rademaker (Syntens) en Paul Braakhuis (voorzitter Koninklijke Metaalunie district Oost) heeft uit deze 12 bedrijven 3 bedrijven genomineerd. Deze 3 genomineerde bedrijven zullen elk een presentatie verzorgen op het Industrial LaserEvent en op basis daarvan kiest de jury een winnaar. De winnaar ontvangt een kunstwerk en een geldbedrag, beschikbaar gesteld door de KvK Oost-Nederland.

Intermeco is genomineerd omdat zij tonen dat met laserlassen economisch aantrekkelijk en met hoge kwaliteit te produceren is. 247-Tailorsteel heeft een uniek businessmodel rond lasersnijden ontwikkeld dat de markt behoorlijk veranderd heeft en zeer succesvol is. AWL-Techniek ontwikkelt en bouwt als Nederlands bedrijf grote (laser)lasinstallaties voor de Duitse automobielindustrie. Een bedrijf dat in de afgelopen jaren elk jaar met dubbele cijfers gegroeid is. Alle drie de genomineerde bedrijven laten zien dat door goed ondernemen stevig succes te behalen is.

Het beloofd ook dit jaar weer een prima LaserEvent te worden met naast de gebruikelijke programmering van labdemo’s, netwerken en presentaties, ook enthousiasmerende presentaties van succesvolle bedrijven die strijden voor de laserinnovatieprijs. Het wordt zeker een spannende strijd!

Meer informatie over het Industrial LaserEvent, het programma en hoe aan te melden is te vinden op de website www.industrial-laserevent.nl.
Het Industrial LaserEvent: Op 1 dag de hele markt van lasermateriaalbewerking op 1 locatie.