poster Industrial LaserEvent 2013De jury heeft AWL-Techniek aangewezen als winnaar van de laserinnovatieprijs 2013. Het was een lastige beslissing, want alle drie de genomineerde bedrijven (naast AWL-Techniek ook 247 Tailorsteel en Intermeco) scoorden hoog. Uiteindelijk wees de jury AWL-Techniek aan als winnaar vanwege de sterke groei in de afgelopen jaren op een moeilijke markt en het voortdurende innoveren van AWL-Techniek. De prijs (een geldbedrag en een kunstwerk verzorgd door de KvK Oost Nederland) werd direct uitgereikt door Paul Braakhuis, voorzitter District Oost van de Koninklijke Metaalunie.

Tijdens het Industrial LaserEvent 2013, dat gisteren 16 april in Enschede georganiseerd werd, is de laserinnovatieprijs 2013 worden uitgereikt aan dat bedrijf dat lasertechniek het meest succesvol inzet. Er waren 12 bedrijven voorgedragen voor deze prijs. De jury, bestaande uit Kees Eijkel (directeur Kennispark Twente), Bert Huis in ’t Veld en Johan Meijer (beide hoogleraar UT), Benno Rademaker (Syntens) en Paul Braakhuis (voorzitter Metaalunie district Oost), heeft op basis van de beoordeling en de presentatie van de 3 genomineerde bedrijven AWL-Techniek als winnaar aangewezen.

De jury was van mening dat AWL-Techniek een sterke groei laat zien in de afgelopen jaren in een moeilijke markt en met de inzet van laserlassen. Het bedrijf toont hiermee overtuigend aan dat er goed geld te verdienen valt met de inzet van moderne techniek en ondanks de crisis. Ook Intermeco en 247 Tailorsteel zijn succesvol rond laserlassen en lasersnijden en het was een moeilijke keuze. Het punt dat AWL-Techniek R&D strategisch inzet, heeft uiteindelijk de doorslag gegeven.