Robotlassen: module 1,

Basis van het gemechaniseerd en robotlassen

 

Inhoud:

In deze module leer je kennis maken met de basisprincipes van lasrobotisering. Hoe kom je van een handproces naar een volledig geautomatiseerd proces. Deze module is opgebouwd met vele praktijkcases. Na afronding van deze module weet je meer over de opbouw van een lasrobotsysteem, en de programmering van robotica.

   • Je begrijpt en bent bekend met termen, afkortingen, definities en terminologie die in de lasrobotisering gebruikt worden.
   • Je begrijpt het verschil tussen de diverse mechanisatie,- en automatiseringsniveau ´s van handwerkzaamheden tot volledige automatisering.
   • Je begrijpt de meest voorkomende toepassingen in applicaties op elk niveau van automatisering
   • Je kunt uitleg geven over de robottechnologie en een robotsysteem en programmering met lasrobots

Na het succesvol afronden van de toets ontvang je een certificaat van voltooiing van LAC.

Lesmateriaal:

Deze module kan op verschillende manieren worden aangeboden.. Het doorlopen van de lesstof, de oefeningen en het maken van de toets neemt minimaal 16 uren in beslag.

Werkervaring of vooropleiding:

Deze module is op MBO 2/3 niveau. Een vooropleiding is niet vereist ervaring in de techniek wordt aanbevolen.

 

Doelgroep:

Bedrijfsmedewerkers, zij-instromers, werkzoekenden, werkenden in andere branche’s dan de metaalindustrie ZZP’ers, enz. die zich willen ontwikkelen in digitale vaardigheden.

Bijzonderheden:

De volledige opleiding lasrobotprogrammeur bestaat uit de modules Robotlassen 1 tot en met 7B. Na het succesvol afronden van iedere module ontvang je een certificaat van voltooiing van LAC. Na het behalen van de LAC certificaten: module1 tot en met module 7B kan je toegelaten worden tot het theoretische-, en praktische examen van NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Na het succesvol afronden van deze examens ontvangt de kandidaat het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur. De kosten van de NIL examens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Duur van de module:

2 dagen (16 uren).

Prijs module 1:

Prijs: € 995,- excl. BTW per persoon

 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor 1 of meerdere modules?

U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl.