Robotlassen: module 3,

Basis van lasrobot systemen en programmering

 

Inhoud:

Waaruit bestaat een lasrobot systeem, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van een lasrobot, hoe bouw je een programma op. Hoe ga je om met foutmeldingen, omgaan met sensoriek, simulatie van een robotproces en samenwerkende robots. Na afronding van deze module weet je wat offline programmeren is, weet je hoe een robotsysteem is opgebouwd en ken je de verschillende programmeerstappen.

   • Je kunt uitleggen wat de belangrijkste eigenschappen van een robot zijn.
   • Je leert de hoofdcomponenten van een robot systeem kennen. Interne en externe controle en besturing van de robot worden behandeld.
   • Je kunt de basis principes van een robot lay-out uitleggen
   • Je leert te begrijpen welke voor-, en nadelen een verschillende opbouw van een lasrobot systeem met zich meebrengt?
   • Je leert de veiligheidsrisico´s te begrijpen bij een typische robot installatie?
   • Je kunt de programmeer routines bij het robot programmeren uitleggen.

Lesmateriaal:

Deze module kan op verschillende manieren worden aangeboden. Het doorlopen van de lesstof, de oefeningen en het maken van de toets neemt minimaal 16 uren in beslag.

Werkervaring of vooropleiding:

Deze module is op MBO 2/3 niveau. Een vooropleiding om deze module te kunnen volgen is niet vereist maar geadviseerd wordt voorgaand aan het starten met deze module de modules 1 t/m 2 te volgen.

Doelgroep:

Bedrijfsmedewerkers, zij-instromers, werkzoekenden, werkenden in andere branche’s dan de metaalindustrie ZZP’ers, enz. die zich willen ontwikkelen in digitale vaardigheden.

Bijzonderheden:

De volledige opleiding lasrobotprogrammeur bestaat uit de modules Robotlassen 1 tot en met 7B. Na het succesvol afronden van iedere module ontvang je een certificaat van voltooiing van LAC. Na het behalen van de LAC certificaten: module1 tot en met module 7B kan je toegelaten worden tot het theoretische-, en praktische examen van NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Na het succesvol afronden van deze examens ontvangt de kandidaat het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur. De kosten van de NIL examens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Duur van de module:

2 dagen (16 uren)

Prijs module 3:

Prijs: € 995,- excl. BTW per persoon

 

Meer informatie:

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor 1 of meerdere modules?

U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl.