Robotlassen: module 4,

Basis van ontwerp en economische aspecten bij het robotlassen

 

Inhoud:

Welke opstelling past het best bij een productieproces met lasrobots? Een belangrijke vraag, om het optimale uit het productieproces te halen, welke factoren zijn hierbij van belang. Welke investeringen komen er kijken bij een bepaalde opstelling, hoe ontwerp ik het proces of product om een zo hoog mogelijk rendement te halen? Het efficiënt implementeren van een lasrobotsysteem.

   • Je leert welke niveaus van mechanisatie-, en automatisering van invloed zijn op het optimaliseren van lasproductie
   • Je leert productie met behulp van automatisering en robotisering calculeren/analyseren met voorbeelden.
   • Je leert een eigen ontwerp/lay-out van een werkplaats te maken waarbij je eventueel gebruik maakt van moderne ontwerp software.
   • Je leert op welke wijze een robotsysteem te implementeren om de productie efficiëntie te verhogen

Lesmateriaal:

Deze module kan op verschillende manieren worden aangeboden. Het doorlopen van de lesstof, de oefeningen en het maken van de toets neemt minimaal 16 uren in beslag.

Werkervaring of vooropleiding:

Deze module is op MBO 3 niveau. Een vooropleiding om deze module te kunnen volgen is niet vereist maar geadviseerd wordt voorgaand aan het

starten met deze module de modules 1 t/m 3 te volgen.

Doelgroep:

Bedrijfsmedewerkers, zij-instromers, werkzoekenden, werkenden in andere branches dan de metaalindustrie ZZP’ers, enz. die zich willen ontwikkelen in digitale vaardigheden.

Bijzonderheden:

De volledige opleiding lasrobotprogrammeur bestaat uit de modules Robotlassen 1 tot en met 7B. Na het succesvol afronden van iedere module ontvang je een certificaat van voltooiing van LAC. Na het behalen van de LAC certificaten: module1 tot en met module 7B kan je toegelaten worden tot het theoretische-, en praktische examen van NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Na het succesvol afronden van deze examens ontvangt de kandidaat het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur. De kosten van de NIL examens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Duur van de module:

2 dagen (16 uren)

Prijs module 4:

Prijs: € 995,- excl. BTW per persoon

  Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor 1 of meerdere modules?

  U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl.