Robotlassen: module 5,

Construeren bij het robotlassen en lasmalbouw

 

Inhoud:

Het ontwerpen van een goed product komt veel bij kijken, waar moet je rekening mee houden zodat je tot een goed robotlasproces komt. Do’s en Don’ts bij het ontwerp van een goed product en ook de bijbehorende opspanningen. Hoe ontwerp je een goede mal. Voorbeelden van goede ontwerpen en re-design bij het robotlassen. Een leuke module design voor robotlassen.

   • Je leert de theoretische en praktische (on) mogelijkheden, voorwaarden en voordelen van ontwerp voor robotlassen.
   • Je leert over de meest essentiële voorwaarden en voordelen die het robotlassen kunnen bieden in vergelijking met conventioneel lassen en leert ontwerpen voor efficiënt robotlassen.
   • Je leert de te nemen stappen/procesvolgorde benodigd bij het ontwerpen van lasmallen, opspanningen en mogelijkheden?waardoor

    lasrobotinstallaties efficiënt ingezet kunnen worden.

Lesmateriaal:

Deze module kan op verschillende manieren worden aangeboden. Het doorlopen van de lesstof, de oefeningen en het maken van de toets neemt minimaal 16 uren in beslag.

Werkervaring of vooropleiding:

Deze module is op MBO 3 niveau. Een vooropleiding om deze module te kunnen volgen is niet vereist maar geadviseerd wordt voorafgaand aan het starten met deze module de modules 1 t/m 4 te volgen.

Doelgroep:

Bedrijfsmedewerkers, zij-instromers, werkzoekenden, werkenden in andere branche’s dan de metaalindustrie ZZP’ers, enz. die zich willen ontwikkelen in digitale vaardigheden.

Bijzonderheden:

De volledige opleiding lasrobotprogrammeur bestaat uit de modules Robotlassen 1 tot en met 7B. Na het succesvol afronden van iedere module ontvang je een certificaat van voltooiing van LAC. Na het behalen van de LAC certificaten: module1 tot en met module 7B kan je toegelaten worden tot het theoretische-, en praktische examen van NIL (Nederlands Instituut voor Lastechniek). Na het succesvol afronden van deze examens ontvangt de kandidaat het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur. De kosten van de NIL examens zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Duur van de module:

2 dagen (16 uren)

Prijs module 5:

Prijs: € 995,- excl. BTW per persoon

 

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor 1 of meerdere modules?

U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl.