Poster LaserEvent 2010Op dinsdag 30 maart 2010 vindt op het terrein van de Universiteit van Twente in Enschede het Laser Event 2010 plaats. Het Event is opgezet om onderzoekers, leveranciers en gebruikers van lasers te informeren over de markttrends en ontwikkelingen. In 2010 zal er bijzondere aandacht zijn voor het 50-jarig bestaan van de laser. Hoogtepunt is de presentatie van de ‘Factory of the Future’ door AWL. Het gaat om een nieuw concept van twee robots die één lasersysteem delen.

Het Laser Event is een jaarlijks terugkerend evenement dat onderzoekers, leveranciers en gebruikers met elkaar in contact brengt. Het Laser Event 2010 besteedt aandacht aan de stand van zaken bij lasertechnologie, uitgaande van ontwikkelingen in de wetenschap die binnen drie jaar tot gevolgen leiden in de industrie. Hierdoor ontstaat er een goed zicht op de lopende en komende trends in lasertechnologie. Dat is niet alleen interessant voor (toekomstige) gebruikers, maar ook voor leveranciers en onderzoekers. Het programma voor de editie 2010 bestaat uit een plenair gedeelte met aandacht voor onderzoek en algemene trends. Het andere deel omvat twee parallelsessies, één voor lasermicrobewerken en één voor materiaalbewerking met lasers.

Vijftig jaar laser

Theodore MaimanIn mei 1960 bouwde Theodore Maiman het eerste werkende prototype van een robijnlaser. Toen was het nog een oplossing die een probleem zocht, maar intussen is de laser een zeer gewaardeerd werkpaard in de industrie. Met name het lasersnijden is al ruim 20 jaar een bewezen techniek, niet gek voor een technologie die net 50 jaar oud wordt. Tijdens het Laser Event 2010 zal er veel aandacht zijn voor de geschiedenis van de laser.

Primeur

2 robots gebruiken 1 laserbron (bron: AWL)AWL zal tijdens het Laser Event de ‘Factory of the future’ presenteren. De presentatie van AWL gaat in op nieuwe ontwikkelingen bij het bedrijf rond twee robots die één lasersysteem delen.

Het Laser Event 2010 is een uitgelezen mogelijkheid om te netwerken. In de pauzes is ruim de tijd om de diverse labdemo’s en de kennismarkt te bezoeken of om te netwerken. Op verzoek van bezoekers van vorige edities is veel tijd ingeruimd voor het bezoeken van de labdemo’s. Ook zullen er van alle onderzoeksgroepen in Nederland onderzoekers aanwezig zijn. De bezoekers kunnen in één dag een compleet overzicht van de lasertechnologie en de trends en ontwikkelingen krijgen.

Het Industrial Laser Event wordt georganiseerd door het Materials Innovation Institute (M2i), Universiteit Twente (UT), Syntens en het Laser Applicatie Centrum (LAC). Het evenement wordt ondersteund door Koninklijke Metaalunie, FME-CWM, NIL, FDP, Vemet en de kring Materiaalbewerking met lasers.

Komt u naar het evenement of bent u exposant? Laat dan via LinkedIn weten dat u aanwezig bent!