Waterdruppel op een proefplaatje met Lotus structuurTijdens de inspiratiemiddag Lasertechnologie voelden de deelnemers met eigen handen hoe een kunststof oppervlak waterafstotend kan zijn. De bijeenkomst was een initiatief van het Laser Applicatie Centrum, Syntens en Van der Meer & Van Tilburg. Op verzoek van de deelnemers komt er een vervolg.

Tijdens de inspirerende bijeenkomst Lasertechnologie (19 september) vertelde Han van der Meer over de mogelijkheden van Fotonica en het speerpuntenplan Fotonica Eastsite. Daarna liet Willem Hoving (Philips) zien aan welke voorwaarden laserbronnen moeten voldoen voor een economische toepassing in informatieoverdracht. Professor Johan Meijer (UT) gaf een overzicht van het wetenschappelijk onderzoek naar toegepaste lasertechnologie. Hij eindigde met een kunststofplaatje waar niemand uit de zaal een druppel water op kreeg. Een waterafstotend oppervlak is ook vuilafstotend, dus hier zijn interessante toepassingen te bedenken.

De middag eindigde met discussierondes onder leiding van een Syntens adviseur. Deze discussies gingen door tijdens de afsluitende borrel. Diverse bezoekers gaven aan met deze groep een vervolgsessie te willen volgen. Het Laser Applicatie Centrum zal hier samen met Syntens gehoor aan geven.

De inspiratiebijeenkomst Lasertechnologie is bedoeld voor ondernemers zonder ervaring met lasertechnologie. Drie sprekers geven een inzicht in de stand der techniek en praktische mogelijkheden. Een veelzijdige jonge ondernemer gaf een spetterende en sprankelende lasershow.