Tevreden bezoekers en standhouders, dat was het resultaat van het Industrial LaserEvent 2011. Dat is ook waar de organisatie het voor doet. Ruim 124 bezoekers waren afgelopen dinsdag in Enschede aanwezig bij alweer de 4e editie van het Industrial LaserEvent, LAC teamhet jaarlijkse evenement op het gebied van materiaalbewerking met lasers. Veel standhouders gaven aan volgend jaar weer van de partij te zijn.

Door bij de opzet van het programma rekening te houden met de wensen van de bezoekers en standhouders, waren deze tevreden. Voor de standhouders was er meer bezoektijd op de kennisexpo ingericht en ze hadden ook de mogelijkheid een elevator pitch te houden, waarvan het merendeel ook dankbaar gebruik maakte om het publiek naar de eigen stand te lokken.

De bezoekers waren tevreden met de ´spetterende´ labdemo´s. Hierbij kregen ze veel uitleg van de deskundigen en konden veel specifieke vragen stellen. De mogelijkheid om in een werkend lab zelf de ´spetters te kunnen ervaren´ maakt het bezoek aan het Industrial LaserEvent uniek in Nederland.

Ook het lezingenprogramma was interessant, de meeste bezoekers bleven dan ook tot het einde. Behalve veel prijswinnaars die een presentatie over hun bedrijf en techniek gaven, was ook AWL-Techniek aanwezig om aan te tonen dat er met lasertechniek een goede omzet te halen valt. Sluitstuk was de presentatie van Trumpf Nederland die een duidelijke visie over de inzet van CO2- en vastestoflasers (disklaser) gaf. Duidelijk is dat Trumpf een grote toekomst voor de disklaser verwacht, maar dat de CO2-laser nog steeds een plaats in de industrie verdient.

Het LaserEvent is een ééndaags symposium dat jaarlijks op de Universiteit Twente wordt gehouden. Op het symposium komen kennisinstellingen, leveranciers en gebruikers samen om informatie uit te wisselen over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van laser materiaalbewerking.