poster Industrial LaserEvent 2011 Door een goede inzet van lasertechnologie kan de Nederlandse maakindustrie wereldwijd concurreren. Piet Mosterd, Algemeen Directeur van AWL-Techniek uit Harderwijk is er stellig in. Zijn visie zal hij delen op het komende Industrial LaserEvent 2011 op dinsdag 5 april in Enschede. AWL levert wereldwijd geautomatiseerde lasmachines. De uitgekiende lassystemen van AWL zijn onderscheidend in de markt en zijn ontwikkeld op basis van jarenlange kennis en deskundigheid. Een andere spreker is Arjen Janssens van het bedrijf Solmates. Dit bedrijf won onlangs de Young Technology Award 2010. Verder zijn er diverse sprekers uit de industrie die concreet aantonen dat lasertechnologie voor hen grote voordelen en een goede concurrentiepositie oplevert.

AWL is dé specialist in state-of-the-art geautomatiseerde lasmachines en levert wereldwijd aan de maakindustrie. Het bedrijf heeft een zeer duidelijke visie en handelt daar zeer consequent naar. En met succes; AWL heeft nauwelijks last gehad van de economische crisis. Eén van de belangrijkste redenen voor hun succesvolle jaar waren de innovaties, en dan vooral in laserlassen. Niet alleen is AWL concepten en ideeën blijven doorontwikkelen, haar klanten hebben laserlassen als een van de belangrijkste verbindingstechnologieën geadopteerd. Piet Mosterd zal graag zijn visie delen met de bezoekers van het Industrial LaserEvent 2011.

Solmates is in staat om beweging op een chip te realiseren, wat tot nu toe nog niet goed mogelijk was in de chipindustrie. Door een speciaal laagje op de chips aan te brengen, worden er oneindig veel mogelijkheden gecreëerd. Onlangs heeft Solmates de Young Technology Award 2010 gewonnen. De award is bedoeld als stimulering voor jonge, kansrijke en innovatieve bedrijven uit Oost-Nederland. Juryvoorzitter Carry Abbenhues (gedeputeerde Provincie Overijssel) noemde het bedrijf ‘een mini ASML met veel potentie’.

De nadruk van het Industrial LaserEvent 2011 zal liggen op de directe inzetbaarheid van lasertechnologie in de maakindustrie en de noodzaak hiervan. Naast een overzicht van de trends voor de nabije toekomst zoals de bezoekers dat gewend zijn, zijn er diverse sprekers uit de industrie die tonen hoe zij lasertechnologie in hun eigen praktijk succesvol inzetten. En zij zullen laten zien dat lasertechnologie hun bedrijf grote voordelen biedt. Op de website www.industrial-laserevent.nl is het programma van het Industrial LaserEvent 2011 te zien met de achtergronden van de sprekers.