Laser microbewerkingen zullen bij toekomstig lasonderzoek een prominente plaats innemen. Dit stelde prof. Bert Huis in ’t Veld van de TU Enschede tijdens de presentatie van een road map van laseronderzoek in de komende vijf jaar. Huis in ’t Veld presenteerde de road map tijdens het Industrial LaserEvent dat begin april plaatsvond op de TU Enschede. Rond de 120 deelnemers en 17 exposanten waren aanwezig om de toekomstige trends in de toegepaste lasertechniek te bespreken en die ook zelf mee te kunnen bepalen. De reacties op Industrial LaserEvent waren zeer positief: tot aan het eind van het evenement was de belangstelling zeer groot.

Fiberlaser en disclaser hebben de toekomst

Een highlight van het Industrial LaserEvent was de presentatie van nieuwe lasers, de fiberlaser en de disclaser. Duidelijk werd aangegeven wat de specifieke voor- en nadelen zijn van de beide lasertypen. Ze hebben elk hun eigen toepassingsgebied maar ook een breed gemeenschappelijk toepassingsgebied waar de cost- of ownwership doorslaggevend is.

Digitale versie praktijkpublicaties

De kennismarkt en de live demo’s in het laserlab werden druk bezocht. Tijdens de plenaire afsluiting werd door Geert Huizinga, hoofd Technologie & Innovatie FME, een digitale versie van de praktijkpublicaties op het gebied van lasertechnologie aan professor Bert Huis in ’t Veld, de opvolger van professor Johan Meijer, overhandigd.

Samenwerking met bedrijfsleven

Zowel de FME als de Metaalunie,vertegenwoordigd door de voorzitter Michael van Straalen benadrukten het belang van samenwerking tussen bedrijfsleven en universiteit en gaven aan blij te zijn met het Industrial LaserEvent. Gezien de positieve reacties van de bezoekers wordt volgend jaar april weer een nieuwe editie van het Industrial LaserEvent in Enschede georganiseerd