In maart 2005 sloot de Koninklijke Metaalunie een overeenkomst met NIMR (Netherlands Institute for Metals Research). Dankzij de samenwerking verzorgen het Laser Applicatie Centrum en NIMR nu samen een cursus inleiding laserlassen voor metaalondernemers.
Laserlassen is een nieuwe maar beproefde (contactloze) verbindingstechniek met veel voordelen, zoals een minimale lokale warmte-input, minimale productvervorming en een hoge lassnelheid. De techniek wordt dan ook steeds vaker toegepast. Aandachtspunt zijn nog de kleine product- en positioneertoleranties. Ook moet de ondernemer al bij het productontwerp rekening houden met lasertechnologie om de laser optimaal te benutten.

In navolging op de eigen cursus ‘Ontwerp voor laser’ organiseert het LAC nu met NIMR de dagcursus ‘Inleiding laserlassen’, waarin onder meer veel aandacht voor het laserlassen van aluminium en RVS. De cursus (maximaal vier deelnemers per dag) vindt eind september (29 en 30 september) plaats in Twente. De eigen bijdrage is € 100,-.

Het programma wordt afgestemd op de bedrijven die deelnemen. Zij worden verzocht van tevoren informatie te geven over de producten waarvoor lasertechnologie mogelijk interessant is. In het programma is ruimte ingebouwd voor een eerste nieuwe ontwerpanalyse.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met directeur Paul Hartgers van het LAC, 06-55 18 86 39 of info@lac-online.nl.