Lasautomatisering & Robotlassen

Wilt u met lagere arbeidskosten produceren? Wilt u uw productiviteit verhogen? Wilt u de kwaliteit van uw producten verbeteren? Bent u met uw bedrijf klaar om uw productie te automatiseren? Als u wilt concurreren met (onder anderen) lage lonenlanden dan zullen de arbeidskosten omlaag en de productiviteit omhoog moeten. Voor het lassen van grote series producten is dit niet zo moeilijk. De kans is echter groot dat u geen grote series last, maar juist kleine series of zelfs enkel stuks. Lasproces De flexibiliteit die voor Minimale Seriegrootte Productie noodzakelijk is stond vroeger lijnrecht tegenover automatisering. Gelukkig is er tegenwoordig technisch veel meer mogelijk dan vaak wordt gedacht. Het LAC kan u ondersteunen bij het opstarten en het optimaliseren van dergelijke  geautomatiseerde productieprocessen.  

Wat betekent lasautomatisering voor mijn bedrijf?

Het automatiseren van uw lasproces stelt u in staat om sneller en op een hoger kwaliteitsniveau te produceren. Daarbij is het wel van belang dat uw bedrijfsvoering daar op aansluit; lasautomatisering is geen losstaande technologie. In de realiteit ligt het kwaliteitsniveau van bijvoorbeeld de afdelingen inkoop en werkvoorbereiding een stuk hoger bij bedrijven die geautomatiseerd werken. Onzuiverheden in het werk bij die afdelingen komen namelijk direct aan het licht. Bent u klaar om die stap te zetten? Het LAC kan u helpen bij vraagstukken omtrent lasautomatisering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan proces- en technologiekeuze, technische mogelijkheden en verdienmodellen.

Robotlassen

Procesoptimalisatie en offline programmeren
Doet uw bedrijf al aan robotlassen en bent u klaar voor de volgende stap? Het LAC kan u voort helpen met significante procesoptimalisatie. In het verleden hebben wij bijvoorbeeld de lassnelheid voor een klant significant verhoogd, in combinatie met een flinke kostenbesparing binnen het lasproces en een verhoogde laskwaliteit. Offline programmeren stelt u in staat om product B te programmeren terwijl de robot product A aan het lassen is. Dit resulteert in een significante verhoging van de insteltijd van uw lasrobots. Het LAC heeft ervaring met verschillende robot programmeer software pakketten als ABB robotstudio Off-line en Delfoi Arc. Delfoi Arc is een pakket waarmee robots van verschillende merken geprogrammeerd kunnen worden.   delfoi logo    
Het LAC is in samenwerking met het NIL, Gems en Aebi Schmidt het project Smart Welding Factory gestart. Een Smart Welding Factory is een fabriek waar op een slimme, flexibele, effectieve en efficiënte manier wordt geproduceerd: First Time Right, One Piece Flow. Verschillende stappen in het totale productieproces kunnen worden geautomatiseerd. Het LAC zet zich er voor in om zo snel mogelijk concrete stappen te gaan zetten. Zo wordt er op dit moment door de verschillende projectpartners gewerkt aan toepassingen die op korte termijn in de praktijk functioneren. Het gaat hierbij om automatiseringstappen, zoals Automatisch Offline Robot Programmeren, het integreren van een WPS database en het loggen van lasparameters. Deze hebben een significante besparing in tijd en moeite als gevolg. Specifiek de combinatie tussen een WPS database en het loggen van lasparameters biedt in termen van certificering, traceability en wettelijke aansprakelijkheid grote kansen. Bent u op zoek naar meer informatie? Neem dan contact met ons op.  
LAC - Helpdesk


Wilt u gebruik maken van de LAC-Helpdesk? 
Registreer u dan voor de LAC Meet & Learn Community