Tijdens de Technishow, 14 t/m 18 maart in de jaarbeurs in Utrecht, gaat het Laser Applicatie Centrum (LAC) samen met bureau TOP een Doe-plein inrichten om de jeugd te interesseren voor de maakindustrie. Door een groeiende vraag vanuit de markt is er behoefte aan vakbekwame afgestudeerden met een technische achtergrond. De samenwerking maakt het mogelijk om de jeugd kennis te laten maken met een workshop graveerlaser. Het LAC laat hiermee zien aan de jeugd dat de maakindustrie een staaltje van perfectie is.

Het LAC houdt zich bezig met de innovatie van lasertechnieken. Investeren in de jeugd is voor het LAC belangrijk gezien de groeiende vraag van opdrachtgevers in de maakindustrie. De lasertechniek die het LAC hanteert is schoon, veilig en zeer nauwkeurig. De jeugd is niet altijd bekend met deze nieuwe vorm van techniek. Het LAC gaat met deze laser-workshop jeugd kennis laten maken met de nieuwste hoogstandjes. Het aantrekken van jeugd voor deze nieuwe ontwikkeling van techniek is van belang om in te spelen op de groeiende vraag.

Het bieden van doelgerichte oplossingen op het gebied van lasertechnologie is een van de uitgangspunten van het LAC. Door jarenlange ervaring en onderzoek naar verschillende vormen van lasertechnologie kan het LAC maatwerk leveren. Het LAC is een onafhankelijke instelling en door de samenwerking met de universiteit Twente levert het LAC know-how aan het bedrijfsleven. Voor een optimale toepassing van lasertechnologie in de maakindustrie is ook goed opgeleid personeel nodig. Het Laser Applicatie Centrum organiseert daarvoor al regelmatig diverse workshops. De doelstelling van bureau TOP loopt goed parallel met de doelstelling van het Laser Applicatie Centrum.

Het LAC ondersteunt het Nederlandse MKB bij het onderzoek naar haalbare toepassingen van lasertechnologie. Het LAC is een stichting, onafhankelijk van systeemleveranciers, die zijn kennis van high-tech laserbewerkingen in de praktijk brengt. Het LAC is opgericht door de Koninklijke Metaalunie en Universiteit Twente en wordt door de provincie Overijssel via het programma Kennispark Twente ondersteund. Meer informatie over het LAC is te vinden op deze site. Of bezoek het Doe-plein bij de ingang van hal 9 van de Technishow.