Het Laser Applicatie Centrum presenteert zich op 2, 3 en 4 september op de TIV in Hardenberg met de modernste fiberlaserbron en het onderzoeksprogramma ‘seriegrootte = 1’. Het Laser Applicatie Centrum is op de beurs te vinden in de stand van de Metaalunie.

Dit najaar krijgt het Laser Applicatie Centrum de beschikking over de modernste fiberlaserbron. De fiberlaser is de sterk verbeterde opvolger van de Nd:YAG laser. Met deze nieuwe laser zijn er meer mogelijkheden voor gebruikers, met name op het gebied van laserlassen. Daarnaast is het rendement van deze laser tienmaal hoger en is de laserbron, ook bij de hogere vermogens, behoorlijk mobiel
Samen met de Universiteit Twente en M2i is het Laser Applicatie Centrum gestart met het onderzoeksprogramma “seriegrootte = 1”. Doel van dit onderzoeksprogramma is een productiecel op te leveren die, uitgaande van CAD informatie of een prototype, ook economisch kleine series kan lassen/produceren. Enkele componenten van dit programma zijn al gereed en voor de industrie beschikbaar.

Uiteraard kunnen ondernemers daarnaast bij het Laser Applicatie Centrum terecht voor informatie over lasertechnologie in het algemeen. Het Laser Applicatie Centrum ziet deze beurs voor toeleveranciers ook als een echte relatiebeurs; contact houden met relaties en zaken bespreken in een goede en mooie ambiance. Bijpraten met relaties, concrete vragen beantwoorden en ongestoord overleggen over de mogelijkheden van lasertechnologie, zijn eveneens zaken die het LAC voor ogen heeft op de TIV.

Als u meer wilt weten over bovenstaande onderwerpen of wilt weten wat lasertechnologie in uw bedrijf aan voordelen oplevert, bent u van harte welkom bij het Laser Applicatie Centrum. Wij staan op de stand van de Metaalunie. Daarnaast heeft het LAC ook meer inhoudelijke informatie over concrete toepassingen van lasertechnologie in uw branche in de vorm van filmpjes en factsheets. Ook als u geen directe vraag heeft, maar gewoon meer van moderne lasertechniek te weten wilt komen, kunt u op de stand van het LAC terecht. Het LAC staat klaar met koffie en kennis.