Logo Precisiebeurs 2008Op woensdag 26 en donderdag 27 november 2008 neemt het Laser Applicatie Centrum deel aan de Precisiebeurs 2008 in Veldhoven. Het Laser Applicatie Centrum zal op stand 133 informatie verstrekken over lasermicrobewerken, dat behoorlijk in de lift zit. Ook is er aandacht voor het nieuwe microlab dat aan de universiteit Twente opgebouwd wordt en waar klanten van het Laser Applicatie Centrum binnenkort terecht kunnen. In dit gloednieuwe lab onder stofarme condities staan naast ondersteunende apparatuur de bekende femtosecondelaser en een nieuwe picosecondelaser.

Al enkele jaren is de ultra kort gepulste laser niet meer weg te denken uit de micro- en precisiebewerking. Het Laser Applicatie Centrum is daarom in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie op de precisiebeurs aanwezig om informatie hierover te verstrekken. Daarnaast kunnen de adviseurs van het Laser Applicatie Centrum de bezoeker ook adviseren in concrete vraagstellingen.

Vanaf 2009 modern microlab

Vanaf januari 2009 beschikt het Laser Applicatie Centrum over een modern microlab dat bij de universiteit opgezet wordt. Dit lab is uitgerust met de moderne ultra kort gepulste laserbronnen en is specifiek inzetbaar op microbewerkingen en oppervlaktestructurering. Dit lab is hard nodig omdat er steeds meer belangstelling komt voor deze laserbronnen die uitermate geschikt zijn voor het fijne werk. Verder zal het lab uitgerust zijn met de nodige manipulatiemiddelen en ondersteunende apparatuur als (electronen)microscopen. Het lab zal werken in met micrometer bereik.

Het Laser Applicatie Centrum stelt het Nederlandse bedrijfsleven in staat om gebruik te maken van deze moderne apparatuur en de daarbij behorende expertise van de universiteit. Op de precisiebeurs zullen de Laser Applicatie Centrum adviseurs de bezoeker hierover informatie verstrekken.

Het Laser Applicatie Centrum is tijdens de Precisiebeurs te vinden op de stand van de Koninklijke Metaalunie/DPT, standnummer 133.

Meer informatie: Laser Applicatie Centrum, Paul Hartgers, 06-55.18.86.39 of via info@lac-online.nl

Meer informatie over de Precisiebeurs vindt u op www.mikrocentrum.nl