Logo Precisiebeurs 2009Het Laser Applicatie Centrum is prominent aanwezig tijdens de Precisiebeurs 2009 die woensdag 2 en donderdag 3 december te Veldhoven plaatsvindt. Het Laser Applicatie Centrum is samen met de Koninklijke Metaalunie en branche-vereniging DPT (Dutch Precision Technology) te vinden op stand 153. Op de stand worden de laatste ontwikkelingen op het gebied van (laser) micro-bewerken getoond.

Vanaf dit jaar beschikt het Laser Applicatie Centrum over een modern microlab dat bij de Universiteit Twente opgezet is. Dit lab is uitgerust met de modernste ultra kort gepulste laserbronnen en is specifiek inzetbaar op microbewerkingen en oppervlaktestructurering. Dit lab is hard nodig omdat er steeds meer belangstelling komt voor deze laserbronnen die uitermate geschikt zijn voor het fijne werk. Verder is het lab uitgerust met de nodige manipulatiemiddelen en ondersteunende apparatuur als (elektronen)microscopen. Het Laser Applicatie Centrum stelt het Nederlandse bedrijfsleven in staat om gebruik te maken van deze moderne apparatuur en de daarbij behorende expertise van de Universiteit Twente. Op de Precisiebeurs zullen de adviseurs van het Laser Applicatie Centrum de bezoekers hierover informatie verstrekken.

De Precisiebeurs 2009 vindt plaats op 2 en 3 december in het Conference Centre Koningshof te Veldhoven. Op deze kennis en netwerkbeurs presenteren zich ruim 200 bedrijven uit de hightech industrie, van fijnmechanica tot micro- en nanotechnologie.
Het thema dit jaar is: ‘Internationale marktkansen’. Naast de expositie, het lezingprogramma en het nieuwe Brokerage Event zijn er tijdens de beurs ook nog presentaties van Brainport, de Zuidoost-Nederlandse hightech-gemeenschap, en EUSPEN (de European Society for Precision Engineering and Nanotechnology).

Het Laser Applicatie Centrum is tijdens de beurs te vinden op de stand van de Koninklijke Metaalunie/DPT (153). Op de stand is altijd een deskundige aanwezig om advies te geven. Tevens kunnen bedrijven geïnformeerd worden over de mogelijkheden die het gloednieuwe microlab van de Universiteit Twente voor hen kan betekenen.