Net als elk jaar, zal ook in dit jaar het Laser Applicatie Centrum (LAC) samen met de Koninklijke Metaalunie op de TIV in Hardenberg (6, 7 en 8 september) aanwezig zijn (stand 113). Dit jaar wordt vooral ingegaan op het thema duurzaamheid in verband met het project ‘Duurzaamheid door inzet van moderne laserbronnen’. Er zal weer een LAC adviseur aanwezig zijn die de bezoekers hier meer over kan vertellen. Het LAC zal ook aandacht geven aan laserveiligheid en Internationalisering. Voor dit laatste thema wordt samengewerkt met het LFM uit Duitsland en Vito uit België.

In 2011 wordt er door het LAC in samenwerking met de Koninklijke Metaalunie en de Provincie Overijssel een project uitgevoerd om ondernemers te informeren over de kosten besparingen door de inzet van moderne laserbronnen (de fiber- of disklaser of de moderne diodelaserbron). Voor ondernemers is er de mogelijkheid om een kosteloos bedrijfsindividueel advies te krijgen van een LAC adviseur. Dit kan op de TIV zelf, maar er kan ook een afspraak worden gemaakt voor een bezoek aan het eigen bedrijf door de LAC adviseur. Hij kan met een rekenschema snel doorrekenen wat de voordelen voor de ondernemer zijn.

De andere thema’s waar het LAC op deze TIV aandacht aan zal schenken zijn laserveiligheid volgens de Europese Richtlijn kunstmatige optische straling en internationalisering. Voor de laatste thema werkt het LAC al samen met het Laserzentrum Fachhochschule Münster en met Vito uit het Belgische Mol. Van beide instellingen zullen ook medewerkers op de stand aanwezig zijn.

TIV Hardenberg is een jaarlijks georganiseerde netwerkbeurs voor industriële toelevering. Deze beurs biedt voor bedrijven de kans om in een ongedwongen sfeer ideeën op te doen, informatie uit te wisselen en zaken te doen met een van de ruim 400 exposanten.

Het Laser Applicatie Centrum (LAC) is hét expertisecentrum op het gebied van materiaalbewerking met lasers. Het LAC helpt bedrijven succesvol te worden door hoogwaardige productie, onderzoek en kennisoverdracht te bieden en bedrijven te ondersteunen bij het innoveren en verduurzamen van hun productieprocessen.

Meer informatie bij P. Hartgers, LAC, info@lac-online.nl, www.lac-online.nl.