Gunnebo, Exerion, Breman, ROC van Twente, Stichting Vakopleidingen Metaal, en LAC starten de Technohub SWF Robotlassen. Doel is om vanuit onderzoek en ontwikkel werkzaamheden het onderwijs van de toekomst te ontwikkelen en bedrijven voor te bereiden, op de komst en het gebruik van kunstmatige intelligentie bij het robotlassen. Het accent ligt daarbij op duurzame inzetbaarheid van medewerkers en bevordering van instroom van nieuwe technische medewerkers in de Metalektro, een sector met een grote behoefte aan gekwalificeerde vakkrachten.

De Technohub SWF Robotlassen krijgt een fysieke locatie in het ROC van Twente te Hengelo (locatie de Gieterij) door gebruik te maken van de faciliteiten van het Fieldlab Smart Welding Factory. Dit is het Fieldlab voor robotlassen en industriële digitalisering waar bedrijven, kennisinstellingen en onderwijs nieuwe technologie voor industriële digitalisering, waaronder digital twin ontwikkelen.

De Technohub SWF biedt een opleidingslocatie voor (toekomstige) werknemers in de Metalektro. Aan de hand van praktische bedrijfscases en begeleid door LAC engineers, voeren leerlingen, zij-instromers, bedrijfsmedewerkers en docenten onderzoek en ontwikkeling uit en leren daarmee werken. Het is de bedoeling dat de opgedane kennis en inzichten gedeeld worden met andere bedrijven, sectoren, onderwijsinstellingen, skillslabs en arbeidsmarktregio’s door middel van het beschikbaar stellen van lesstof in het Ozone E-Learning platform.

Bedrijven en organisaties zijn uitgenodigd om met een relevante vraag en/of aanbod op het gebied van robotlassen betrokken te raken bij de Technohub.

De Technohub SWF Digital Twin/Robotlassen is geïnitieerd door het LAC, Fieldlab Smart Welding Factory, Gunnebo, Exerion, ROC van Twente en Stichting Vakopleidingen Metaal. Opleidingsfonds A+O Metalektro financiert het project in opdracht van sociale partners.

Aanhaken? 074-8525389
#digitaltwin#robotlassen#kunstmatigeintelligentie#elearning#digization #smartweldingfactory#technohub