In de afgelopen maand begonnen we aan twee belangrijke en heel verschillende activiteiten. We hebben de Nederlandse Metaaldagen eind april afgesloten met een mooie lijst van mensen die we gesproken hebben en die graag verder willen praten. De beursopvolging is een tastbaar resultaat van drie succesvolle dagen in Den Bosch. Heb je de Nederlandse Metaaldagen gemist en ben je toch benieuwd wat LAC voor jullie kan betekenen? Neem gerust contact op!

Het Technohub Smart Welding project eindigde officieel op 31 maart 2023, maar het werk is nog niet helemaal af. Namens penvoerder Gunnebo en de projectpartners werken we nu aan de eindverantwoording van het project. Een belangrijk document waarin we laten zien wat de verschillende werkpakketten hebben opgeleverd en hoe de subsidiegelden zijn besteed. Wij zijn er trots op dat de partners in dit project stuk voor stuk belangrijke stappen in de digitalisering van hun lasprocessen hebben gezet.

Ook onderdeel van het Technohub Smart Welding project is het opleveren van een oZone module. Het onderwerp daarvan is Smart Welding Digital Twin, een informatieve module over wat het is en wat het betekent als je een digital twin voor je lasprocessen inzet. Uiteraard heeft ook door ons ontwikkelde Smart Welding Factory-platform een plaats gekregen in de module. Wij verwachten dat de module in juli live is in de openbare bibliotheek van oZone.

Al eerder lieten we weten dat Stefan Lemm van Gunnebo de eerste gecertificeerde engineer Digital Twin – Smart Welding van Nederland is. Afgelopen maand werden ook Adrie, Floris en Jan van collega-Technohub-partner Breman Machinery gecertificeerd! Weer drie vakmensen die hun eigen digital twin kunnen bouwen en daarmee flinke stappen zetten richting optimaal, vakkundig en duurzaam produceren.

De lesstof voor het certificaat engineer Digital Twin – Smart Welding is ontwikkeld in het eerder genoemde Technohub project. Deze cursus kunnen wij nu ook voor andere bedrijven verzorgen.

LAC verzorgt met enige regelmaat ook meer lastechnisch-inhoudelijke cursusdagen, zoals de afgelopen maand bij Aebi-Schmidt. Gericht op Kwaliteit bij robotlassen en Digitalisering van lasparameters, want automatisering en digitalisering kunnen niet zonder vakmanschap! We feliciteren de vijf cursisten dan ook van harte met het behalen van dit certificaat.