_oud_Online cursussen op maat

Je volgt de online cursussen in je eigen tijd en op je eigen tempo. Mocht je een in-company training willen hebben kan dat natuurlijk ook. Neem contact op met ons om te bespreken wat we voor jou kunnen betekenen.

Bij de online cursussen kun je ook hulp op afstand krijgen. Hoe dit in de praktijk zal werken is afhankelijk van de module waarvoor gekozen is. Dit kan via chat, email, videoconferencing of screen-sharing.

Voor vragen omtrent kosten, startdata en overige zaken kunt u contact opnemen via info@lac.nl of 074-8525389

De volgende modules zijn online te volgen:

1 Introductie Robotica

In deze module leer je kennis maken met de basisprincipes van industriële robotica. Hoe kom je van een handproces naar een volledig geautomatiseerd proces. Deze module is opgebouwd met vele praktijkcases. Na afronding van deze module weet je meer over de opbouw van een robotsysteem, en de programmering van robotica.

2 Onderhoud en veilig gebruik van de apparatuur

Wat komt er kijken bij het veilig gebruiken van robotica, welke normen zijn er van toepassing, waar moet je op letten om de juiste kwaliteit te krijgen met een (las)robot.

3 Opbouw en programmering van de robot

Waaruit bestaat een robot, wat zijn de mogelijkheden en beperkingen van een robot, hoe bouw je een programma op. Hoe ga je om met foutmeldingen, omgaan met sensoriek, simulatie van een robotproces en samenwerkende robots. Na afronding van deze module weet je wat offline programmeren is, weet je hoe een robotsysteem is opgebouwd en ken je de verschillende programmeerstappen.

4 Ontwerp van een robotsysteem en het bijbehorende product

Welke opstelling past het best bij een productieproces? Een belangrijke vraag, om het optimale uit het productieproces te halen, welke factoren zijn hierbij van belang. Welke investeringen komen er kijken bij een bepaalde opstelling, hoe ontwerp ik het proces of product om een zo hoog mogelijk rendement te halen? Het efficiënt implementeren van een robotsysteem.

5 Construeren bij het robotlassen

Het ontwerpen van een goed product komt veel bij kijken, waar moet je rekening mee houden zodat je tot een goed robotlasproces komt. Do’s en Don’ts bij het ontwerp van een goed product en ook de bijbehorende opspanningen. Hoe ontwerp je een goede mal. Voorbeelden van goede ontwerpen en redesign bij het robotlassen. Een leuke module design voor robotlassen.

6 Best practices in (las) productie en automatisering

Een goed productieproces vraagt samenwerking tussen ontwerp/engineering en de productieafdelingen. Het inschatten en omgaan met mogelijkheden en beperkingen zal het succes van het proces bepalen, beter goed gejat dan slecht bedacht. Samen kom je tot goede inzichten en zul je dit snel kunnen toepassen in je eigen omgeving.

7 Programmeren van robots

Joggen, joint bewegingen, lineair, circulaire bewegingen. Met deze praktische module leer je met verschillende robotmerken omgaan, met praktische oefeningen leer je omgaan met verschillende coördinatensystemen. Communicatie met gekoppelde systemen zoals sensoriek komt hierin aan bod.

8 Offline programmeren van robots

Programmeren op afstand, programmeren en produceren tegelijk, hoe kun je optimaal gebruik maken van de robotica terwijl je het robotprogramma offline maakt en simuleert. Leer omgaan met de verschillende aspecten van offline programmeren met deze praktische module. Voor ieder merk robot inzetbaar.

9 Practicum Digital Twinning

Hoe bouw ik een virtuele tweeling. Connecties maken tussen virtuele en fysieke producten, waar je gebruik maakt van big data. Het koppelen van diverse systemen aan elkaar en gebruik maken van de laatste ontwikkelingen binnen het industrial internet of things. In dit practicum leer je je eigen digitale tweeling te bouwen.

LAC - Helpdesk


Wilt u gebruik maken van de LAC-Helpdesk? 
Registreer u dan voor de LAC Meet & Learn Community