IIW opleiding lasrobot programmeur

Lasrobotprogrammeur

Om het niveau van een lasrobotprogrammeur door middel van een diploma aan te tonen is het voor zowel robotprogrammeurs als voor de bedrijven die het maximale uit hun lasrobotinstallatie willen halen, belangrijk om uniform, (robot) merkonafhankelijk en met hoge kwaliteit op te leiden. Het LAC biedt deze mogelijkheid, want de opleiding lasrobotprogrammeur kan bij het LAC gevolgd worden.

Deze opleiding wordt gegeven conform de reglementen van het Nederlands Instituut voor Lastechniek (NIL) die ook de examens afneemt. Bij voldoende resultaat wordt de opleiding afgesloten met een internationaal diploma lasrobotprogrammeur, van het International Instituut of Welding (IIW).

Opleiding

Een sterk punt van deze opleiding is dat er robot programmeringen, op teach box niveau van de meest voorkomende lasrobotmerken in Nederland, in de lesstof zijn verwerkt. Daarnaast ligt de nadruk van de opleiding in Digital Twin technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van CAD/CAM software. De lasrobot wordt hierbij geprogrammeerd vanaf een computer en niet meer aan de robot zelf. De opleiding is uniek in zijn soort en de eerste echte merkonafhankelijke en uniforme (las)robotopleiding in Europa.

Omschrijving lesstof

De lesstof omvat 8 modules en kent zowel theoretische laskennis als praktische programmeeropdrachten waarbij  gebruik wordt gemaakt van offline programmeersoftware, lasmallen en een lasrobot. Omdat de theoretische lesstof via een online platvorm bereikbaar (e-learning) is kan de cursist niet alleen thuis gericht leren maar kan er ook via hetzelfde platform buiten de lessen om, eenvoudig contact houden met de docent.

Module 1: Basis van het gemechaniseerd en robotlassen

Module 2: Basis van het kwaliteitsborging bij het gemechaniseerd- en het robotlassen

Module 3: Basis van lasrobot systemen en programmering

Module 4: Basis van ontwerp en economische aspecten bij het robotlassen

Module 5: Construeren voor robotlassen lasmalbouw

Module 6: Praktijkvoorbeelden/best practises

Module 7a: Teach-in-programmeren van robots en voorbereiding

Module 7b: Off-line programmeren van robots

Voor wie?

 

 Deze opleiding is bestemd voor lassers, werkvoorbereiders en engineers die zich willen ontwikkelen naar een functie lasrobotprogrammeur.

Instroomniveau:

Een technische of aan techniek gerelateerde erkende opleiding, minimaal op EQF level 3 (bijvoorbeeld: MBO3, Secundair Leerlingwezen) en een NIL Niveau 1 MAG-diploma of

Een EQF level 2 opleiding (bijvoorbeeld: MBO2, Primair leerlingwezen) in een technische richting en een NIL Niveau 2 MAG-diploma en 2jaar relevante werkervaring

Kennis van 3d CAD software en kunnen omgaan met een computer wordt geadviseerd.

Voldoe je niet aan het instroom niveau om deze opleiding te kunnen volgen? Kijk dan bij Cursus lasrobotprogrammeur!!

Duur van de opleiding:

8 modulen in totaal 107 lesuren/ 13,5 dagen (exclusief examen).

Wanneer:

De startdatums zijn in overleg en afhankelijk van de hoeveelheid deelnemers (minimaal 6 personen).

Examen:

De opleiding wordt afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Bij voldoende resultaat ontvangt de geëxamineerde het internationaal erkende IIW diploma lasrobotprogrammeur van NIL.

 

Opleidinglocaties:

Meer informatie:
Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor 1 of meerdere modules?
U kunt ons bereiken op: 074-8525389 of via info@lac.nl