Button PATON cursus Laser Materials Processing Op 10, 11 en 12 juni 2009 wordt er in Enschede de PATON-cursus ‘Laser Material Processing’ gegeven. De docenten zijn afkomstig van de Universiteit Twente, M2i, Lightmotif en het LAC, dat ook de leiding van de cursus verzorgt.

In een 3-daagse cursus komt u alles te weten wat er mogelijk is op het gebied van laser materiaal bewerking.

Na een korte inleiding over de opwekking en eigenschappen van Laser licht, gaat de cursus ‘Laser Materials Processing’ in op de bijzondere mogelijkheden en voordelen van de als energiebron en als productiegereedschap. Zo komen processen als microbewerkingen (op micro- en nanometerschaal) aan de orde, maar o.a. ook het Lasersnijden, -lassen en -oppervlaktebewerkingen, zoals Laser-cladden (oplassen).

Om de voordelen van de Laser als gereedschap volledig te kunnen benutten is in veel gevallen een (her)ontwerp van het product nodig. De ontwerprichtlijnen worden verder uitgewerkt in het onderdeel ‘Design for Laser’ en toegepast in een workshop. Omdat de Laser (bron) en de bewerkingen zich goed laten automatiseren, komt ook procesbeheersing inclusief real-time feedback aan de orde.

Uitgebreide interactieve demonstraties op state-of-the-art industriële Laser systemen maken onderdeel uit van het programma.

Voor meer informatie en aanmelding kunt u vinden op deze link.