Veel medewerkers in de metaalindustrie werken dezer dagen zoveel mogelijk vanuit huis en een groeiend hoeveelheid metaalbedrijven vraagt werktijdverkorting aan. Dit dwingt grote aantallen werknemers om hun dagelijkse arbeidsroutine tijdelijk radicaal om te gooien. Een aanvullende mogelijkheid voor bedrijven en werknemers is om hun arbeidstijd op te vullen met online leren; thuis leren door middel van elektronische hulpmiddelen zoals een computer of tablet.

Voor (las) robotprogrammeurs of voor lassers, is thuis leren nu ook een optie. Medewerkers kunnen aan hun eigen keukentafel werken aan hun digitale skills. Met de digitale opleiding lasrobotprogrammeur kunnen (aankomende) programmeurs snel, efficiënt en praktijkgerichte kennis opdoen over het programmeren van lasrobots. Maar ook kennis verzamelen van wat een goed ontwerp is voor een product of lasmal.

De nadruk van de opleiding ligt in Digital Twin technologie waarbij gebruik wordt gemaakt van CAD/CAM software. De lasrobot wordt hierbij geprogrammeerd vanaf een computer (eventueel vanuit huis) en niet meer aan de robot zelf. Omdat de lesstof via een online platform beschikbaar is, kan de cursist niet alleen thuis gericht leren maar ook eenvoudig contact onderhouden met de docent.

De opleiding is uniek in zijn soort en de eerste echte merkonafhankelijk en uniforme (las)robotopleiding in Europa. De opleiding is een erkend keuzedeel door het ministerie van Onderwijs (OCW). De opleiding is gericht en overzichtelijk, voor robotprogrammeurs alsook voor de bedrijven waar ze voor werken, om in de toekomst een maximale efficiëntie bij het robotlassen te bereiken.


Voor meer info neem contact op met het fieldlab Smart Welding Factory, info@smartweldingfactory.com of 06-51519374