Smart Systems

Smart Systems

Met Smart (connected) systems worden alle ontwikkelingen bedoeld die te maken hebben met de connectiviteit tussen machines, producten en mensen, welke ook de verbinding tussen schakels in de waardeketen betreffen. Het ontwikkelen van connected systems heeft tot doel het kunnen verzamelen en verwerken van vele vormen van digitale data, kennis en informatie die door productiemiddelen zoals robots en software zoals ERP, MES en CAD/CAM-systemen gegenereerd worden. Voor veel bedrijven is de uiteindelijke doelstelling om door middel van digitalisering, Smart Systems tot Model Based Manufacturing te komen (zie ook Digital Twin).

Er wordt in de markt gebruik gemaakt van (een diversiteit aan) commercieel verkrijgbare machines/robots, software, systemen en sensoren voor data uitwisseling, allen met hun eigen merk gebonden software en protocollen. Om data communicatie door middel van Smart Systems te kunnen realiseren dient de in- en outputdata vertaald te worden door middel van API’s, plug-in’s, translators, enz. op basis van bij het bedrijf passende systeemarchitectuur en werkwijzen. Het LAC heeft de kennis en expertise om dit merkonafhankelijk en klant-specifiek te ontwikkelen, zonder te maken te krijgen met een zogeheten lock-in effect bij een bepaalde leverancier.

Klantgericht

LAC is als geen ander in staat om de klantvraag vanuit haar onafhankelijke positie te vertalen in de technische uitdaging die erbij komt kijken, deze goed te doorzien en met een universele innovatieve oplossing te komen. Daarvoor zijn de LAC-engineers op de hoogte van de laatste stand der techniek en hebben ze veel ervaring. LAC-engineers staan dicht bij de praktijk en we zijn regelmatig op de werkvloer van onze klanten te vinden.

LAC - Helpdesk


Wilt u gebruik maken van de LAC-Helpdesk? 
Registreer u dan voor de LAC Meet & Learn Community