Donderdagavond 15 november jl.. organiseerde het Fieldlab Smart Welding Factory in samenwerking met de LasGroep Oost (LGO) en de Vereniging Ingenieurs werkzaam in Overijssel (VIO) de thema-avond “De toekomst van de lastechniek’. De thema-avond werd gehouden in het Fieldlab Smart Welding Factory dat is gevestigd op het ROC van Twente in Hengelo.

 Ruim 100 geïnteresseerden genoten van een presentatie over de toekomst van de lastechniek en een daaropvolgende excursie in het robotlaboratorium waar door middel van demonstraties kennis werd genomen van de laatste stand van techniek op het gebied van robotlassen.

 

 

Het Fieldlab Smart Welding Factory is een mooi voorbeeld van Smart Industry waarin technologische ontwikkelingen in robotisering, sensortechnologie en software elkaar in hoog tempo opvolgen. In het Fieldlab wordt samen met twintig lassende bedrijven gewerkt aan de technische ontwikkelingen om tot zgn. ‘enkelstuks productie zonder afkeur’ te komen met lasrobots. Daarnaast ontwikkelt het Fieldlab in samenwerking met het onderwijs aan opleidingen en de sociale factoren die medebepalend zijn om succesvol met lasrobots te kunnen produceren, want Smart Technology zonder mensen die daar mee om kunnen gaan leidt niet tot een succes. De impact van Smart Industry gaat ook de organisaties en de werkzaamheden van de personen die de thema-avond bezochten veranderen. Dit was voor veel bezoekers een goede reden om tijdens de presentatie geïnspireerd te raken en zich tijdens de excursie aan de hand te laten nemen naar de toekomst van de lastechniek.

 

Met ruim 100 bezoekers was de avond overvol en moest de voorinschrijving voor potentiele bezoekers in een vroeg stadium helaas gestaakt worden. Mede gezien het hoge aantal geïnteresseerden die de avond niet konden bezoeken en de goede reacties achteraf, alle reden voor het Fieldlab Smart Welding Factory meer van dergelijke avonden te gaan organiseren.

Zie ook:

www.smartweldingfactory.com

www.lac.nl

www.rocvantwente.nl