Om het Fieldlab Smart Welding Factory aan te laten sluiten op de zogeheten ´Regionale aanvliegroute voor aansluiting bedrijfsleven en scholen´ verzorgd het SWF Fieldlab zgn. Living Lab activiteiten. Een Living Lab activiteit van het Fieldlab Smart Welding Factory vindt plaats op een ROC, vakschool, HBO of bedrijf in de regio die faciliteiten zoals lasrobots en docenten beschikbaar stellen om zodoende de ontwikkelde kennis van het Fieldlab te verspreiden.

Op 22 juni jl. heeft het LAC in samenwerking met FIR en NIL een Living Lab activiteit georganiseerd voor het ID college uit Gouda. Gastheer was deze keer het FIR in Harderwijk die de benodigde faciliteiten ter beschikking stelde. 22 leerlingen van de MBO-4 opleiding Smart Technology hebben deze dag  een workshop gevolgd op het gebied van robotlassen.

De onderwerpen waarmee de leerlingen tijdens de workshop aan de slag zijn gegaan geeft een goede verbinding tussen hetgeen tijdens de Smart Technology opleiding wordt geleerd en wat dit daadwerkelijk in de praktijk zal betekenen voor de leerlingen. Medewerkers van LAC hebben 4 praktisch ingerichte workshops voorbereid en verzorgd waarin de leerlingen hun opgedane kennis konden toepassen in de praktijk. De onderwerpen waren achtereenvolgens: het lassen met een robot, het herontwerpen van een product voor robotlassen, het bouwen van een lasmal en het offline-programmeren van een robot.

Jeroen Wevers van LAC: “De leerlingen, de docenten van LAC en de gastheer FIR hebben de dag als zeer waardevol ervaren. Gezien de terugkoppelingen die we hebben mogen ontvangen kijken we terug op een bijzonder geslaagde dag”.

Hieronder enkele reacties van de leerlingen.

Het was een leuke dag, waarbij we verschillende interessante workshops hebben gedaan die met lassen te maken hebben. Het sluit goed aan bij de lessen.
– Floris Worst, student Smart Technologies

Vandaag was een leuke, interessante en leerzame dag. Ik heb veel geleerd. De opdrachten waren heel goed om meer te leren en onze aandacht erbij te houden. De afwisseling tussen de opdrachten was heel goed, bedankt.
– Joyce Verweij, student Smart Technologies

Hele leuke, leerzame dag met veel informatie en interessante opdrachten. Kort, maar krachtige presentatie waarna we veel gedaan hebben, zoals het hoort in een Fieldlab. Opdrachten sluiten goed aan bij het huidige lesmateriaal. Bedankt!
– Rachel Meerwijk, student Smart Technologies

Het was heel leerzaam vandaag bij het LAC. Ze hebben allemaal een goede uitleg en het zijn vrolijke docenten. De workshops spraken me aan.
– Quinlan van Heerdt, student Smart Technologies

Deze dag was zeer informatief. De technieken die vandaag te zien waren geven een goed beeld over wat ik mogelijk kan doen in de toekomst met mijn studie. Ook vind ik de verdieping in het lassen een mooie toevoeging.
– Matthijs van Nieuwburg, student Smart Technologies

Wat een leerzame dag, heel “hands-on”. Onze studenten hebben een nog beter beeld van hun mogelijkheden, wanneer ze hun diploma hebben gehaald.Jammer dat we de laserlas robot niet konden zien.Ik merk aan de studenten dat ze erg enthousiast worden van het enthousiasme waarmee de verschillende workshops gegeven worden.Bedankt voor de super dag.

-Wilfred Bal, docent Smart Technologies

En achteraf kwam er nog een extra bedankje van Wilfred

“We zijn zeer hartelijk ontvangen en een super verzorgde dag mogen beleven. Het was heel interessant. De studenten werden mede door de zeer enthousiaste workshop begeleiding steeds enthousiaster voor de verschillende technieken. Toen we om 15.00 uur terug in de bus waren kreeg ik zelfs een opmerking: moeten we echt nu al weg” ??

Wilt u ook een Living Lab activiteit organiseren of een Living Lab van Smart Welding Factory worden? Neemt u dan contact op met het Fieldlab Smart Welding Factory: 053-4892072 of info@smartweldingfactory.nl