Subsidiemogelijkheden

Bekijk de verschillende subsidiemogelijkheden en bijdragen voor cursussen en opleidingen.

Stichting Arbeidsmarkt en Opleiding in de metaal elektro :

Instroom, doorstroom en blijvende inzetbaarheid van medewerkers zijn belangrijk om de sector gezond te houden. Investeren in de ontwikkeling van technici is dan ook noodzakelijk. Vandaar dat A+O verschillende vergoedingen biedt die opleiding en ontwikkeling stimuleren.

Enkele mogelijkheden voor ondersteuning zijn hier te vinden:

naar overzicht van Stichting A+O

Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor het Metaalbewerkingsbedrijf

OOM is het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking. Ons gezamenlijke doel is om het vakmanschap in de branche naar een hoger plan te tillen.

We doen dit door de leercultuur binnen bedrijven te stimuleren en daar zowel werkgever als werknemer bij te betrekken. We werken in de overtuiging dat leren jezelf verrijkt, nieuwe deuren kan openen, maar bovenal leuk is. Goed opgeleide mensen zijn het kapitaal van onze sector. Een belangrijk onderdeel van onze dienstverlening is het co-financieren van de opleidingskosten voor werkgever, werknemer of leerling.

https://www.oom.nl/Regelingen/Persoonlijke-Trainingstoelage

Naar de OOM website voor meer informatie over de regelingen

Scholingsvouchers Metaal & Techniek

Is jouw vakkennis toe aan een opfrisbeurt? Of zou een talencursus nuttig zijn? Dan is de scholingsvoucher ter waarde van € 1.500 iets voor jou. Je zet de voucher in voor een cursus, training of opleiding.

Naar de scholingsvoucher

Overijssels Vakmanschap

BLIJVEN ONTWIKKELEN, OOK TIJDENS DE CORONACRISIS!

Overijssel wil juist in deze crisistijd technische vakmensen en technische werkgevers ondersteunen in hun ontwikkelvraag. Om dat te ondersteunen is een doorstart van het al succesvol gebleken Overijssels Vakmanschap ingezet waarbinnen de provincie Overijssel bedrijven en scholen met landelijke brancheorganisaties, vakbonden en technische O+O fondsen verbindt.

  • Voor werkzoekenden, werkenden en ZZP’ers
  • Opleidingsvergoedingen tot maximaal 1.000,- euro!

Lees Meer

Gelders Vakmanschap

Verstedelijking, energietransitie en digitalisering. Het zijn een aantal uitdagingen die op de technische sector afkomen. Om (MKB-)bedrijven toekomstproof te maken, is blijvende ontwikkeling van jou als werkgever, werknemer of werkzoekende in de techniek meer dan ooit nodig. Leve(n)lang Gelders Vakmanschap kan jou daarbij helpen! Door de verbinding te leggen tussen Gelderse bedrijven met scholen, landelijke brancheorganisaties, vakbonden en techniekfondsen. Hiervoor kunnen wij een groot samenwerkingsverband en netwerk inzetten. Samen boren we nieuwe kansen aan. En maken we jou nu klaar voor de technologie van straks.

Naar Gelders Vakmanschap

Twents Fonds voor Vakmanschap

Twents investeert in een Leven Lang Ontwikkelen! Door economische, maatschappelijke en technologische ontwikkelingen verandert de arbeidsmarkt in onze regio in een hoog tempo. Investeren in vakmanschap is belangrijk om jou én onze Twentse economie vitaal te houden. Daarom maken ondernemers, onderwijs en overheid het met Twents Fonds voor Vakmanschap mogelijk om talent blijvend te ontwikkelen.

Naar Twents Fonds voor Vakmanschap