De Senior Vice President Technology van ASML, Prof. Jos Benschop, gaf tijdens het Industrial LaserEvent afgelopen dinsdag 17 april een zeer boeiend kijkje in de keuken van ASML. Lasertechnologie is voor ASML een basistechniek en de ontwikkelingen op dit gebied staan nog lang niet stil. Ruim112 bezoekers en exposanten volgden zijn betoog ademloos. De aftrap van deze lustrumeditie werd verricht door Kees Eijkel, directeur van Kennispark Twente, die inging op het belang van voortdurende innovatie.

Op het programma stonden zeer afwisselende lezingen van zowel wetenschappers die lieten zien in welke richting het onderzoek loopt als van mensen uit de industrie die praktische toepassingen presenteerden. Verder waren er zeer diverse labdemo’s, onderzoeksposters en een uitgebreide kennismarkt.

Aan het eind van de dag waren bezoekers en standhouders tevreden. Het organisatieteam zal op basis van de bezoekersevaluaties binnenkort starten met de voorbereiding voor de editie 2013. Deze komende editie zal april 2013 weer gaan plaatsvinden.

Het Industrial LaserEvent wordt jaarlijks georganiseerd om zowel (toekomstige) gebruikers, leveranciers en onderzoekers in 1 dag bij te praten over trends in materiaalbewerking met lasers. Het gaat dan om trends in onderzoek, die dus in enkele jaren voor de industrie beschikbaar komt, en trends in de industrie. Het Industrial LaserEvent wordt georganiseerd door Universiteit Twente, M2i, Syntens, Lightmotif en het Laser Applicatie Centrum.