Voor Viking was het ontwikkelen van een nieuw kroonjuweel van zeer groot belang. Viking wil de beste top schaats maken, die naast superieure schaats-eigenschappen ook nog geproduceerd moet worden binnen veel nauwere toleranties. De verwachting vooraf was, dat een lasergelaste schaats deze verwachte prestaties waar zou kunnen maken. De nieuwe schaats welke in nauwe samenwerking met het LAC en diverse topsporters is ontwikkeld heeft tijdens de Olympische Spelen in Pyeongchang geleid tot mooie resultaten.

Hoogtechnologisch ontwikkelingen kunnen niet anders dan gepaard gaan met passie! Iedereen die een bijdrage levert aan deze ontwikkeling zal het uiterste uit zichzelf en machine moeten halen. Hetzelfde geldt voor de uiteindelijke gebruiker van de schaats. Ook zij zullen vol passie en overgave het uiterste uit zichzelf en schaats moeten halen. Wanneer het dan uiteindelijk leidt tot het halen van een groot aantal olympische medailles, heeft dit een positieve impact op iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van deze schaats.

Maar liefst 31 van de 36 schaatsmedailles op de Olympische Spelen in Pyeongchang zijn op Viking producten gehaald! LAC is dan ook bijzonder trots dat zij een bijdrage heeft mogen leveren aan dit fantastische resultaat!

Sven Kramer en Koen Verweij die rijdend op de Viking Saphire’s een bronzen medaille haalden op de massa start in Pyeongchang.