LAC

Robotica | Productiedigitalisering | IT-oplossingen

 

Ben jij op zoek naar interessante technische projecten en aandacht voor je persoonlijke ontwikkeling?

Scrol dan over deze site en neem dan contact met ons op. 

R&D engineer/afstudeerders

Full time | Hengelo

Wij zijn innovatief, creatief, oplossingsgericht en hebben passie voor techniek.

Wil je eens kennismaken? Onze koffie staat altijd klaar.

Onze collega’s aan het woord

Edwin 

R&D Engineer

“Ik ben bij LAC terecht gekomen via mijn afstudeeropdracht. Ik krijg echt de mogelijkheid om een verschil te maken en een bijdrage te leveren aan allerlei projecten. Hierdoor blijf ik mezelf ontwikkelen in het vakgebied. Een betere start van je carrière kun je naar mijn mening niet maken! dit maakt afstuderen bij LAC uniek

Kevin

Afstudeerder

“Bij LAC is afstuderen meer dan alleen je opdracht uitvoeren. Je wordt betrokken bij lopende projecten en bezoekt meerdere bedrijven. Je mag zelfstandig met robots experimenten en de kennis bij LAC raadplegen om je eigen leertraject en voorbereiding op de arbeidsmarkt vorm te geven.”

Ard

Directeur

“Deze keuze was niet moeilijk, er is voor mij geen andere werkgever die mij zoveel vrijheid en mogelijkheden biedt. Daartegenover wordt er wel verantwoordelijkheid van mij gevraagd, maar dat helpt me juist in het ontwikkelen van mezelf en van de organisatie.”

Afstuderen bij LAC

Je kunt je studie niet beter afsluiten!

 

Studeer je technische informatica, werktuigbouw, mechatronica of een andere technische studie op het HBO of de Universiteit, ben je praktisch ingesteld en zoek je een specialistische of juiste brede afstudeeropdracht? Bij LAC hebben we verschillende mogelijkheden voor studenten en helpen we je graag bij je inhoudelijke en persoonlijke ontwikkeling.

Je krijgt van ons niet alleen een mooie stagevergoeding, maar ook goede begeleiding en je bent natuurlijk een volwaardig onderdeel van ons team.

Klinkt dit interessant? Kijk dan bij de vacatures of laat je gegevens HIER achter en ik neem snel contact met je op.

Ik vertel je graag meer.

Edwin

Begeleiding

Hands-on mentaliteit

Robot besturen

Toegang tot lesstof

Bedrijfsbezoeken

Vrijdagmiddagborrels

 

Hallo, wat leuk dat je een bezoekje brengt aan onze werken-bij-site. Ik ben Ard Hofmeijer en ben directeur van het LAC. Ben je benieuwd naar onze projecten, de mogelijkheden of wil je eens vrijblijvend kennismaken? Dan kun je me gewoon direct bellen of mailen. En als je HIER je gegevens achter laat, nemen wij contact met jou op ??

T: 06 308 18 366
E: hofmeijer@lac.nl

Een greep uit onze projecten

 Fieldlab

Smart Welding Factory

In een onderzoek-, en ontwikkelproject ontwikkelt LAC samen met elf maakbedrijven aan technologie die produceren met (las)robots zonder deze te programmeren mogelijk gaat maken. Deze ontwikkelingen vinden onder andere plaats in het zogenaamde Fieldlab Smart Welding Factory, ons laboratorium met robots en faciliteiten voor software ontwikkeling in Hengelo.

Viking

Procesengineering

In opdracht van en in samenwerking met Viking Schaatsen is de geheel nieuwe innovatieve Viking Sapphire schaats ontwikkeld. De engineers van LAC hebben het ontwerp van de schaats zodanig ontwikkeld dat deze te lassen is met een robot. Gedurende de looptijd van het project zijn de door LAC geproduceerde diverse prototypen uitvoerig getest door schaatsers uit de Nederlandse top om tot het optimale resultaat te komen.

Strukton

Robotlassen

In opdracht van Strukton Rail heeft LAC een onderzoek uitgevoerd naar een methode om geautomatiseerd en efficiënter spoorrails te verbinden door middel van lassen. De LAC engineers hebben in dit project tooling ontworpen, gebouwd en in het robot laboratorium aan een robotopstelling gemonteerd.

Schuitemaker

Software-ontwikkeling

Schuitemaker Machines uit Rijssen produceert landbouw- en wintermachines. Het LAC ontwikkelde merkonafhankelijke, off-line robotprogrammeersoftware. Het resultaat is een maximale inschakelduur van de robots en minimale doorlooptijden. Dit zet de deur open voor de productie van kleinere series tot enkele stuks en een hogere automatiseringsgraad.

Wij werken onder ander voor

Werkcel laserlassen en lasercladden

LAC

 

Moderne productietechnologie, lasrobotisering en ICT-oplossingen

 

Het LAC is hét kennisinstituut voor de maakindustrie en in het bijzonder voor de lassende bedrijven in de metaalindustrie. Het LAC helpt bedrijven innoveren op het gebied van moderne productietechnologie, lasrobotisering en ICT-oplossingen, zoals bijvoorbeeld: Materiaalonderzoek – Lasnaad/materiaal onderzoek in ons eigen materialen laboratorium. Software innovatie – Procesoptimalisatie door integratie van sensoren en camera’s (Las)procesontwikkeling – laserhybride lassen, WAAM 3D Printing of TCO. Technische- en haalbaarheidsstudies – ROI en simulatiesoftware voor minimale stilstand.

Onze gereedschappen zijn onze kennis, inzichten en ervaring. Daarmee maken we onze klanten tevreden.

Ard Hofmeijer
Directeur

2003

Opgericht

Vestiging

Hengelo

5

Medewerkers

9

Gemiddeld stagiair cijfer

Wil je vrijblijvend met ons kennismaken?

Neem dan gerust contact met ons op, de koffie staat altijd klaar.

Gieterij 200 (ROC van Twente)
7553 VZ Hengelo
Kamer Zu 0.215a
074 852 53 89
info@lac.nl

Neem hier contact met ons op.

15 + 4 =