workshop ‘Lasercladden’

Het Laser Applicatie Centrum en M2i organiseren op 12 november 2009 een workshop “Lasercladden” op de Universiteit Twente.

Lasercladden – voordelen

Het lasercladden is een proces dat wordt gebruikt om producten te voorzien van slijt- en/of corrosievaste lagen. Gezien vanuit een kwaliteitsoogpunt en vergeleken met andere conventionele technieken, is lasercladden een superieure techniek, want:

  • de ingebrachte warmte is minimaal;
  • het proces is heel goed te controleren;
  • de hechting van de coating aan het basismateriaal is uitstekend;
  • de hardheden van de lagen zijn hoger dan die gehaald kunnen worden met technieken.

Het lasercladden wordt zowel gebruikt om de levensduur van nieuwe producten te verhogen, als bij de reparatie van versleten producten of van producten waar in de voorbewerking iets fout is gegaan.

Waarom u deze workshop niet mag missen

Bedrijven die niet op de hoogte zijn van de mogelijkheden van de mogelijkheden van het lasercladden, laten mogelijk kansen liggen om betere producten te maken en veel kosten te besparen. De techniek komt voor steeds meer bedrijven beschikbaar, omdat het inmiddels volwassen is geworden, er steeds meer kennis over beschikbaar komt, en de benodigde apparatuur steeds betaalbaarder wordt.

Programma

Tijdens de workshop krijgen de deelnemers ?naast een korte theoretische uitleg? ook de mogelijkheid om het proces in de praktijk te ervaren. Door zelf te experimenteren kunnen deelnemers ondervinden wat er gebeurt als bepaalde instellingen aangepast worden. Deelnemers leren niet alleen over het proces, maar ook over toepassingen van het proces.

Doelgroep

De workshop is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in het lasercladden. Er is geen specifieke voorkennis vereist en de workshop wordt gegeven in ‘begrijpelijke taal’.

Locatie en aanmelden

De workshop wordt gehouden donderdag 12 november 2009, van 13:30 tot 18:00 u in het laserlaboratorium van de Universiteit Twente in Enschede.

Om een interactief karakter te garanderen is bovendien het aantal deelnemers beperkt. Dus bent u geïnteresseerd, meld u dan zo snel mogelijk aan!

De kosten voor deelname aan de workshop bedragen slechts 250 euro p.p. (excl. BTW). Bij de kosten zit de catering inbegrepen.

Meer informatie

Voor vragen kunt u altijd contact opnemen met Wilco Tax van het Laser Applicatie Centrum (06-33906373, tax@lac-online.nl) of Jonathan Hofman van M2i (06-51684214, j.hofman@m2i.nl).

Aanmeldingsformulier

Aanmelden kunt u door het aanmeldingsformulier in te vullen en per post op te sturen naar:

Laser Applicatie Centrum
t.a.v. Wilco Tax
Drienerlolaan 5
7522NB Enschede

U kunt zich ook via e-mail aanmelden bij Wilco Tax op tax@lac-online.nl.

Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging. Eén week voor de workshop sturen wij u per e-mail een routebeschrijving en herinnering toe.
Kostenloos annuleren is mogelijk tot 2 weken voor de workshop, daarna bent u het volledige deelnamebedrag verschuldigd. Bent u verhinderd, dan mag u altijd een vervanger sturen.